esmaspäev, detsember 26, 2005

Jõulud metsas

Esimesel Jõulupühal on õige aeg otsida kapist riided, sättida end pidulikult valmis...
ja alustada suusahooaega Mõedakul, kus on kindlalt Põhja-Eesti parimad suusarajad. Ilm.ee suusailma infost oli teada, et peaks olema 10 cm lund ja rajad masinaga siledaks pressitud. Nii ei olnud Tallinnast välja sõitmisel mingeid kõhklusi. Ja pettuda ei tulnud.
Mets oli lumine nagu postkaardil. Et päev on lühike, siis lähenevas hämaruses küll miskit profifoto kvaliteeti kätte ei saanud. Aga midagi mälestuseks siiski.
Põsed said roosaks ja naha märjaks, südamekloppimine muidugi meenutas, et poolteist aastat trenni on vahele jäänud. Treenimata linnainimese jaoks on Mõedaku rada ränk - ainult tõusud. Laskumised lähevad hooga nii kiiresti, et ei jõua neid õieti märgatagi. Nagu tavaliselt, ei pidanud rajal üksindust tundma, suusahooaega alustamas oli mitmeid sõpru-tuttavaid, paaril korral läks lausa pikemaks jutustamiseks. Tervitused siinkohal suusaorienteerujatele!
Kaks päeva Lääne-Virumaal olid täis ehtsat jõulutunnet: vaheldumisi seapraadi, verivorste, kooki, lumist metsa, kaminatuld ja sauna. Suur pere koos ja siginat-saginat ümber. Kõik täpselt nii nagu ikka.

1 kommentaari:

3/1/06 07:41, Anonymous Anonüümne:

Head uut aastat, Maila!
Tänud kõige ilusa est!
Pea vastu!

 

Postita kommentaar

<< Tagasi